Squat

Bliv Klogere På Squat:

Vil du blive endnu klogere på Squat, anbefaler vi følgende video og artikel fra Maxer.dk

Squat er en af de mest populære store øvelser for underkroppen. Den træner både forlår, baglår og baller, mens også din mave og ryg (core) aktiveres i høj grad for at stabilisere overkroppen. Squat kræver god bevægelighed og teknik, men udbyttet er også stort.

Squat er en af de tre store øvelser (squat, bænkpres og dødløft), som udgør disciplinerne i styrkeløft. I vægtløftning er squat en stor del af støttetræningen.

Squatten er en teknisk krævende øvelse, som kræver en del smidighed, som du kan opnå gennem dynamisk udstrækning og statisk udstrækning før eller efter træning.

Squat er primært en underkropsøvelse, men involverer tilpas mange muskelgrupper (primært forlår, baglår, baller, mave, lænd) til at du også kan opnå en god kardiovaskulær effekt. Det er fordelagtigt at du fokuserer på din teknik før antallet af kg – på den måde skal der nok komme mange kg på senere.

Det vil nemlig være markant lettere for dig at løfte flere kg i squat, når først teknikken sidder i skabet og passer til din kropsbygning.

I denne video viser jeg dig nogle af de tekniske fokuspunkter, der gør det nemmere for dig at tilpasse teknikken i back squat til din kropsbygning.

Alt afhængigt af hvordan du er bygget, især længden af dine lårben og længden på din overkrop, skal teknikken i squat tilpasses. Det vil sige at dig og din træningsmakker ikke nødvendigvis bør løfte på samme måde med samme teknik… Læs hele artiklen her

Relaterede Artikler

Deadlift

Bliv Klogere På Deadlift: Vil du blive endnu klogere på Deadlift, anbefaler vi følgende video og artikel fra Maxer.dk Konventionel dødløft er den klassiske måde at…

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *