Spansk Tombet

Spansk Tombet

Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid1 time t
Samlet tid1 time t 10 minutter min
Ret: Aftensmad
Keyword: GF, MF, MP, V
Antal: 4 portioner
Kcal pr. portion: 275kcal
Forfatter: MalmgrenFitness
Ingredienser
- 1 aubergine skåret
- 450 g kartofler skrællet, skåret
- 1 løg hakket
- 2 hvidløg fed hakket
- 400 g hakkede tomater
- 1 rød peber skåret
- 4 spsk. oliven olie
Krydderier:
- 2 laurbærblade
- 1 tsk. oregano
- 1 tsk. timian
Sådan gør du
- Skær auberginen i skiver og drys havsalt på begge sider, læg derefter på et papirhåndklæde og lad det hvile i cirka 20 minutter.
- Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Opvarm 1 spsk. olivenolie På en stegepande og steg kartoflerne i 5-10 minutter, indtil de er gyldenbrune.
- Læg de stegte kartofler i bunden af en ovnfast skål, og krydr med havsalt og peber.
- I mellemtiden skal du opvarme den anden spsk. olie på en pande og steg løg, hvidløg og Krydderier i cirka 3 minutter.
- Tilsæt de hakkede tomater, og kog op. Kog afdækket i ca. 10 minutter i mellemtiden, omrør lejlighedsvis, indtil saucen er reduceret.
- Opvarm endnu en spsk. Olie på panden og steg den røde peber, i cirka 5 minutter. Læg dem oven på kartoflerne.
- Derefter skal du tørre aubergine opvarme den sidste spsk. olivenolie og steg i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune. Anbringauberginen oven på peberfrugterne.
- Fjern laurbærblade fra tomatsaucen og hæld den over grøntsagerne.
- Anbring i ovnen og bag i cirka 30 minutter på 190C.
Nutrition
Serving: 1portion | Kalorier: 275kcal | Kulhydrater: 34g | Protein: 2g | Fedt: 15g
Svar