KYLLING KARRY MED SAFRON RIS

KYLLING KARRY MED SAFRON RIS

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid40 minutter
Ret: Aftensmad, Risret
Keyword: GF, HP, MF
Antal: 4 portioner
Kcal pr. portion: 531kcal

Ingredienser

Til Kyllingen:

  • 8 Kyllingelår eller fillet
  • 1 Spsk. oile
  • 1 Stort løg
  • 1 Spsk. ingefær
  • 5 fed hvidløg
  • ½ tsk. Sort peber
  • 3 store tomater
  • 1 ½ tsk. gurkemeje

Til Risen:

  • 60 ml kogende vand
  • Knivspids safron tråde
  • 225 g basmati ris
  • 1 tsk. kokusolie
  • ½ tsk. løgpulver
  • ¼ tsk. salt
  • 200 g grøntsagsfond

Sådan gør du

  • Krydr lårene med salt og peber.
  • Varm olien på en pande, steg lårene på begge sider til gyldenbrun. Fjern fra panden og sæt til side.
  • På samme pande sautér løg, hvidløg og ingefær i 3-4 min. Der skal røres ofte - krydr med peber og gurkemeje. Tilsæt derefter hakkede tomater og 25ml vand, krydr med salt og sæt i kog.
  • Placer kyllingelår i den simrende blanding, dæk til med låg og kog i ca. 30-45 min. eller indtil kødet er mørt.
  • I mellemtiden tilberede risen. Kombiner safrontråde og kogende vand og lad det simre i mindst 5 minutter.
  • I en medium gryde skal du blande safron og vandet med ris og alle andre ingredienser.
  • Dæk og kog, reducer derefter varmen og lad det simre i 15 minutter. Fjern fra varme og lad stå tildækket yderligere 10 minutter før servering.
  • Server 2 kyllingelår sammen med sauce og en portion safran ris.

Nutrition

Serving: 1portion | Kalorier: 531kcal | Kulhydrater: 47g | Protein: 36g | Fedt: 22g

Relaterede Artikler

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering