KYLLING KARRY MED SAFRON RIS

KYLLING KARRY MED SAFRON RIS

Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid40 minutter min
Ret: Aftensmad, Risret
Keyword: GF, HP, MF
Antal: 4 portioner
Kcal pr. portion: 531kcal
Ingredienser
Til Kyllingen:
- 8 Kyllingelår eller fillet
- 1 Spsk. oile
- 1 Stort løg
- 1 Spsk. ingefær
- 5 fed hvidløg
- ½ tsk. Sort peber
- 3 store tomater
- 1 ½ tsk. gurkemeje
Til Risen:
- 60 ml kogende vand
- Knivspids safron tråde
- 225 g basmati ris
- 1 tsk. kokusolie
- ½ tsk. løgpulver
- ¼ tsk. salt
- 200 g grøntsagsfond
Sådan gør du
- Krydr lårene med salt og peber.
- Varm olien på en pande, steg lårene på begge sider til gyldenbrun. Fjern fra panden og sæt til side.
- På samme pande sautér løg, hvidløg og ingefær i 3-4 min. Der skal røres ofte - krydr med peber og gurkemeje. Tilsæt derefter hakkede tomater og 25ml vand, krydr med salt og sæt i kog.
- Placer kyllingelår i den simrende blanding, dæk til med låg og kog i ca. 30-45 min. eller indtil kødet er mørt.
- I mellemtiden tilberede risen. Kombiner safrontråde og kogende vand og lad det simre i mindst 5 minutter.
- I en medium gryde skal du blande safron og vandet med ris og alle andre ingredienser.
- Dæk og kog, reducer derefter varmen og lad det simre i 15 minutter. Fjern fra varme og lad stå tildækket yderligere 10 minutter før servering.
- Server 2 kyllingelår sammen med sauce og en portion safran ris.
Nutrition
Serving: 1portion | Kalorier: 531kcal | Kulhydrater: 47g | Protein: 36g | Fedt: 22g
Svar