Kalkun Kødboller Med Couscous Salat

Kalkun Kødboller Med Couscous Salat

Forb. tid20 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid50 minutter min
Ret: Salat
Keyword: HP, MP
Antal: 4 portioner
Kcal pr. portion: 429kcal
Ingredienser
Til Kødbollerne:
- 2 spsk. kokos olie
- 1 Løg hakket
- ¼ tsk. chilli flager
- 2+1 fed hvidløg hakket
- 500 g kalkun hakket
- 2 håndfulde mynthe fint hakket
- 1 citron
- 200 g Græsk yoghurt
Til Salaten:
- 200 g couscous + 1 spsk.
- 250 ml grøntsagsboullion
- 200 g frosne ærter
- 8 radisser fint skåret
Sådan gør du
- Varm 1 spsk. olie på en stegepande over medium varme, og sautér løg i 5 minutter. Tilsæt chili og hvidløg, fortsæt derefter i yderligere 1 minut. Overfør til en skål, og lad den afkøle i 5 minutter.
- Derefter tilsættes kalkunen, halvdelen af mynten, halvdelen af citronskallen og 1 spsk. tør couscous i skålen. Krydr med salt og peber, bland godt og form til 16 kødboller. Kom dem i fryseren i 15 minutter.
- I mellemtiden ligges couscous i en skål med det resterende af citronen. Hæld den varme grøntsagsboullion over, dæk og læg den til side i 15 minutter.
- Gør ærterne klar i en gryde i 2 minutter. Held vandet fra og stil dem til side.
- Lav dressingen ved at blande yoghurt, hakket hvidløg, den resterende mynte og halvdelen af citronsaften. Krydr med salt og peber, og stil den til side.
- ‘Fluff’ couscous op med en gaffel, og bland resterende citronsaft, ærter og skåret radiser i - krydre efter smag.
- Varm den resterende 1 spsk. olie på en stegepande over medium varme. Steg kødboller i 10 minutter, vend regelmæssigt, indtil de er brune. Dæk med et låg og steg i 5 minutter til på lav varme, indtil de er gennemstegte.
- Serveres sammen med couscous salat og dressing
Nutrition
Serving: 1portion | Kalorier: 429kcal | Kulhydrater: 52g | Protein: 42g | Fedt: 8g
Svar