Nedenfor opsummeres, hvordan visse standardværdier beregnes.
BMR
BMR er en forkortelse for Basal Metabolic Rate. Basal Metabolic Rate er antallet af kalorier, der kræves for at holde personens krop i ro, også kendt som dit stofskifte. FitnessBasen beregner BMR ved hjælp af følgende formel (taget fra www.diabetes.co.uk):
- BMR for Men =
66.47 + (13.7 * weight [kg]) + (5 * size [cm]) − (6.8 * age [years])
- BMR for Women =
655.1 + (9.6 * weight [kg]) + (1.8 * size [cm]) − (4.7 * age [years])
Kilder: Be Strong and Diabetes UK.
Harris Benedict Formula
Når en brugers BMR er blevet beregnet, kan vi beregne brugerens samlede kalorieindtag, der kræves for at opretholde deres nuværende vægt. Dette udregnes ved at gange din BMR dvs.
Total Calorie Need to Maintain Weight = BMR x Activity Level
Følgende er de aktivitetsniveauer, der kan vælges på FitnessBasen og deres tilsvarende multiplikationsværdi:
- Little/no exercise: 1.2
- Light exercise: 1.375
- Moderate exercise (3-5 days/wk): 1.55
- Very active (6-7 days/wk): 1.725
- Extra active (very active & physical job): 1.9
Kilder: Be Strong and Diabetes UK.
Kalorieindtag for at tabe vægt
Baseret på NICE guidance, som siger, at for at tabe sig, skal den gennemsnitlige person reducere sit daglige kalorieindtag med 600kcal beregner, beregneren det anbefalede daglige kalorieindtag for at tabe sig på følgende måde:
Daily Calorie Need to Lose weight = Total Calorie Need to Maintain Weight – 600kcal
Kilder: Be Strong, NHS Weight Loss Plan og Day One PDF of the plan.
Kalorieindtag for at øge vægt
Følgende beregning vil blive brugt, til at beregne det antal kalorier du skal indtage, for at øge din vægt.
Daily Calorie Need to Gain weight = Total Calorie Need to Maintain Weight + 500kcal
Kalorieindtag fordelt på måltider og mellemmåltider
Med “Kalorierindtager for at tabe vægt” og “Kalorieindtaget for at holde vægt” kan beregneren give anbefalinger til, hvordan man opdeler disse kalorier i løbet af dagen i måltidstider/snacks. Baseret på NHS guidelines er dette blevet opdelt på følgende måde:
- Morgenmad – 20%
- Middagsmad – 30%
- Aftensmad – 30%
- Snacks/Mellemmåltid – 20%
Nedenfor er et eksempel på en tabel genereret for en bruger:
Total | Morgenmad (20%) | Middagsmad (30%) | Aftensmad (30%) | Snacks (20%) | |
---|---|---|---|---|---|
Holde vægt | 3,128 | 626 | 938 | 938 | 626 |
Tabe vægt | 2,528 | 506 | 758 | 758 | 506 |
Øge vægt | 3,628 | 726 | 1088 | 1088 | 726 |
Makronæringsstofberegner
Med beregnede kalorier kan beregnerens makronæringsstofberegner anbefale, hvordan disse kalorier skal opdeles i fedt, kulhydrater og proteiner. 2010 Dietary Guidelines for Americans anbefaler at spise inden for følgende områder:
- Kulhydrater: 45-65% af kalorierne
- Fedt: 20-35% af kalorierne
- Protein: 10-35% af kalorierne
og som standard angiver pluginnet, at disse er følgende:
- Kulhydrater: 50% af kalorierne
- Fedt: 25% af kalorierne
- Protein: 25% af kalorierne
Beregneren tager disse totaler for dagen og deler dem ud på dine daglige måltider/snacks for at foreslå, hvor mange gram af hver du skal tage. Følgende procenter bruges:
Morgenmad
- Morgenmåltid = 20% af daglige proteingram
- Morgenmåltid = 20% af daglige kulhydratgram
- Morgenmadsmåltid = 20% af daglige fedtgram
Middagsmad
- Middagsmåltid = 30% af daglige proteingram
- Middagsmåltid = 30% af daglige kulhydratgram
- Middagsmåltid = 30% af daglige fedtgram
Aftensmad
- Aftensmåltid = 30% af daglige proteingram
- Aftensmåltid = 30% af daglige kulhydratgram
- Aftensmåltid = 30% af daglige fedtgram
Snacks
- Snacks = 20% af daglige proteingram
- Snacks = 20% af daglige kulhydrat gram
- Snacks = 20% af daglige fedtgram
Nedenfor er et eksempel på en makronæringstabel, der er oprettet til en bruger:
Holde vægt (3,128kcal) | Total | Morgenmad | Middagsmad | Aftensmad | Snacks |
---|---|---|---|---|---|
Proteiner | 195.50 | 39.10 | 58.65 | 58.65 | 39.10 |
Kulhydrater | 391.00 | 78.20 | 117.30 | 117.30 | 78.20 |
Fedt | 86.89 | 17.38 | 26.07 | 26.07 | 17.38 |
Tabe vægt (2,528kcal) | Total | Morgenmad | Middagsmad | Aftensmad | Snacks |
Proteiner | 158.00 | 31.60 | 47.40 | 47.40 | 31.60 |
Kulhydrater | 316.00 | 63.20 | 94.80 | 94.80 | 63.20 |
Fedt | 70.22 | 14.04 | 21.07 | 21.07 | 14.04 |
Øge vægt (3,628kcal) | Total | Morgenmad | Middagsmad | Aftensmad | Snacks |
Proteiner | 226.75 | 45.35 | 68.03 | 68.03 | 45.35 |
Kulhydrater | 453.50 | 90.70 | 136.05 | 136.05 | 90.70 |
Fedt | 100.78 | 20.16 | 30.23 | 30.23 | 20.16 |
Kilder: Be Strong, My Fitness Pal Blog og 2010 Dietary Guidelines